Waterpoloërs verslaan Slowakije opnieuw

De Nederlandse waterpoloërs hebben ook hun tweede oefenwedstrijd tegen Slowakije gewonnen, ditmaal iets ruimer. Oranje zegevierde gisteravond in Nijverdal met 15-12 (3-3 3-5 6-2 3-2). Een dag eerder in Veenendaal was de marge slechts één doelpunt.

De tweede winstpartij was te danken aan een goede tweede helft. De rust brak aan met een achterstand van 6-8. De ploeg van bondscoach Robin van Galen schakelde in het derde kwart over op een zonesysteem met twee terugvallende verdedigers. Dat bleek een succes. De Slowaken werden minder gevaarlijk, de Nederlandse counters en schoten uit de tweede lijn kantelden de wedstrijd.

Robin Lindhout was opnieuw topscorer, nu met vier treffers. Jesse Koopman maakte er drie. De andere goals waren van Luuk Gielen, Lars Gottemaker, Lars Reuten (ieder twee), Sebastiaan van Mil en Thomas Lucas.

Vanavond spelen beide teams nogmaals tegen elkaar, dan in het Hofbad in Den Haag. De Nederlandse selectie bereidt zich voor op de Universiade in Zuid-Korea.