Sijsling en Hogenkamp verder in kwalificatie Wimbledon, Westerhof en De Bakker eruit

Igor Sijsling is nog één partij verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi op Wimbledon. De Nederlandse tennisser won woensdag zijn partij in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van het Britse grand slam. Hij versloeg de Oostenrijker Jürgen Melzer: 1-6, 7-5 en 6-3. In de derde kwalificatieronde treft Sijsling de Fransman Paul-Henri Mathieu.

Voor Boy Westerhof zit het Wimbledon-avontuur erop. De Amsterdammer deed niet veel onder voor zijn Zweedse tegenstander Elias Ymer, maar moest uiteindelijk toch in twee sets het hoofd buigen: 7-6 (8) 7-5.

Thiemo de Bakker moet het hoofdtoernooi van Wimbledon aan zich voorbij laten gaan. De tennisser ging woensdag in de tweede ronde van de kwalificaties voor het grastoernooi ten onder. De Australiër Luke Saville was hem in twee sets de baas: 6-4 en 6-4. De Bakker was als nummer 136 van de wereld in de kwalificaties als twintigste geplaatst, de Australiër staat 182e.

Tennisster Richèl Hogenkamp heeft dinsdag ook haar tweede partij in het kwalificatietoernooi van Wimbledon winnend afgesloten. De Nederlandse had aan twee sets genoeg om haar Britse opponente Katy Dunne te verslaan: 6-2 7-5. Hogenkamp is nu nog één overwinning verwijderd van een plaats in het hoofdtoernooi van het prestigieuze grand slam.

Op het Londense gras was de eerste set een makkelijke prooi voor Hogenkamp. In de tweede set had de Doetinchemse het een stuk lastiger met haar tegenspeelster. Dunne pakte een voorsprong, maar Hogenkamp knokte zich terug. Bij een 6-5-voorsprong had ze aan een break genoeg om het duel te beslissen.

In de derde voorronde neemt Hogenkamp het op tegen de Chinese Yang Zhaoxuan of de Spaanse Sara Sorribes Tormo.