Vandoorne positief over testdag voor McLaren

Voor het eerst sinds de winter kreeg Stoffel Vandoorne een kans om in een Formule 1-auto te stappen voor het team van McLaren. De Belg reed onder wisselende omstandigheden 70 ronden op de Red Bull Ring en spreekt dan ook over een geslaagde dag.

Omdat de ochtendsessie werd stilgelegd vanwege de regen, moest er 's middags veel gereden worden op een opdrogende baan. Toch wist Vandoorne een groot deel van het testplan te volbrengen zonder grote problemen. "Ik had al van het weerbericht begrepen dat het sowieso zou gaan regenen. Gelukkig kregen we na de hele ochtend te hebben verloren meer running in de middag. Ik denk dat het ondanks het weer toch nog een positieve dag was met redelijk veel ronden", aldus de Belg.

De GP2-koploper heeft zich gedurende de dag vooral gefocust op aero runs om de nieuwe onderdelen beter te begrijpen. Ook zijn er veel systeemchecks uitgevoerd en werd er aan operationele zaken gewerkt om in de toekomst meer naar voren mee te kunnen doen. Vandoorne liet verder weten dat hij niet lang nodig had om aan de Formule 1-wagen te wennen, nadat hij afgelopen weekend nog met de GP2 op het circuit racete. "Het viel heel erg mee. Ik voelde me direct comfortabel in de auto. In het begin was het natuurlijk nat, dan is het altijd opletten en zaak om het rustig aan op te bouwen. Maar het was vrijwel meteen 'back to business'."

McLaren beleeft dit jaar tot dusver een moeilijk seizoen. Het team uit Woking scoorde enkel met Jenson Button in Monaco punten en moet met grote regelmaat de race staken met problemen. Vandoorne hoopt daarom dat zijn dag McLaren ten goede komt. "Ik probeer het beste te doen voor het team door zo goed mogelijk te rijden en zo goed mogelijke feedback te geven. Hopelijk helpt dit McLaren om vooruit te komen."