Mollema kopman Trek in Tour

Bauke Mollema vertrekt zoals verwacht in Utrecht als kopman van Trek voor de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse klassementsrenner heeft onderweg de steun van onder anderen de Zwitser Fabian Cancellara, de Spanjaard Haimar Zubeldia en de Colombiaan Jullán Arredondo.

Trek laat de jonge Luxemburger Bob Jungels debuteren in La Grande Boucle. Het wielerteam maakte de Tour-selectie dinsdag via Twitter bekend. Negen fans mochten hun 'favoriet' met tussenpauzes van soms een kwartier voorstellen. Ze konden Fränk Schleck niet presenteren. De Luxemburgse routinier viel door een knieblessure af.

De Trek-ploeg is: Bauke Mollema (Ned), Fabian Cancellara (Zwi), Stijn Devolder (Bel), Bob Jungels (Lux), Laurent Didier (Lux), Haimar Zubeldia (Spa), Grégory Rast (Zwi), Markel Irizar (Spa) en Jullán Arredondo (Col).

De Duitse wielerploeg Bora - Argon 18 reist met twee kopmannen af naar Utrecht voor de start van de Tour de France. De formatie, die met een wildcard aan 'La Grande Boucle' meedoet, rijdt de rittenkoers in dienst van de Ier Sam Bennett en de Duitser Dominik Nerz. Voor Bennett wordt het zijn eerste Tour. Nerz reed de wedstrijd al eens eerder, in 2012.

Namens Bora nemen ook Jan Barta (Tsj), Emanuel Buchmann (Dui), Zakkari Dempster (Aus), Bartosz Huzarski (Hon), José Mendes (Por), Andreas Schillinger (Dui) en Paul Voss (Dui) deel aan de Tour de France.