FC Oss versterkt zich met Ronald Koeman

Ronald Koeman gaat aan de slag bij FC Oss. U leest het goed; het gaat over Ronald Koeman, zoon van de Southampton-manager Ronald Koeman. De twintigjarige doelman maakt de overstap van Almere City naar de Brabantse club uit de Eerste Divisie. 

Hij hoopt bij FC Oss voor het eerst minuten te kunnen maken in het betaalde voetbal. De afgelopen twee seizoenen bij Almere kwam het daar namelijk niet van. "Ik heb een erg goed gevoel bij deze club. Het onderlinge contact is steeds prettig geweest en ik denk dat ik hier als doelman kan groeien. Ik ken beide andere doelmannen van de club en ga de strijd om een plek onder de lat graag aan", zegt hij op de clubwebsite van FC Oss.

Ook directeur Peter Bijvelds is erg opgetogen over de transfer. "Ronald heeft aangegeven dat hij zijn loopbaan graag in een nieuwe omgeving wil voortzetten. Ik denk dat wij hem deze omgeving kunnen bieden. Hij zal hier de concurrentiestrijd aangaan met Nick Hengelman en Xavier Mous”, aldus de preses van de Jupiler League club. Het afgelopen seizoen was Luuk Koopmans eerste keus in Oss, maar hij is naar PSV vertrokken.