F-Zero kende bijna terugkeer op Wii U

De lancering van Wii U zou bijna gepaard gaan met een nieuwe deel in de F-Zero-serie. Dit heeft Nintendolife achterhaald en geverifieerd bij Alex Ward van Criterion, die de game moesten maken. Hier kwam het helaas niet van.

Nintendo of Europe nam in 2011 contact op met Criterion, het bedrijf achter Burnout en Need For Speed, met het verzoek te werken aan een pitch voor F-Zero. Deze pitch zou vervolgens getoond worden op E3 van 2011, samen met de onthulling van de Wii U-console zelf. De tijdsdruk voor Nintendo was groot, maar Criterion was toentertijd al bezig met Need for Speed: Most Wanted en had niet genoeg voorzieningen over om ook met F-Zero aan de slag te gaan. 

Hier hield het dus weer op voor F-Zero, dat nog wel verscheen als minigame in Nintendoland. Waarom Nintendo of Europe (of Nintendo in het algemeen) geen verdere energie heeft gestoken in een samenwerking met een ander bedrijf is niet bekend. Ondertussen wachten de fans al sinds 2004 op een nieuw deel in de serie. Wie weet, ooit op een dag...