Tost: "Verloren tijd achter Kvyat heeft Verstappen P7 gekost"

Toro Rosso-teambaas Franz Tost weet zeker dat Max Verstappen zevende had kunnen worden in de Grand Prix van Oostenrijk, als hij na zijn pitstop niet opgehouden werd door Daniil Kvyat. Verstappen leek op weg naar een zevende positie, maar werd in de slotfase ingehaald door Pastor Maldonado.

De Limburger ging in de 26e ronde naar binnen voor een setje softs, en kwam vlak achter Kvyat weer de baan op. Pas in de 29e ronde vond Verstappen een gat en kwam hij langs de worstelende Red Bull-coureur. Volgens Tost was het tempo van de Nederlander uitstekend, maar heeft hij achter Kvyat een aantal seconden verloren, die hem vervolgens de zevende plek hebben gekost. "De achtste plaats van Max betekent wel punten voor het team, maar we kunnen niet geheel tevreden zijn omdat onze directe concurrenten meer hebben gescoord dan wij", aldus Tost.

Ondanks het uitvallen van Carlos Sainz is Tost tevreden met hoe het weekend is gelopen. "De auto presteerde heel goed, met dank aan de upgrades die we hebben meegenomen. Hopelijk kunnen we op deze voet verder en de volgende keer met beide wagens in de punten eindigen."