Red Bull voorzichtig met aanbod Ferrari

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft voor de Oostenrijkse GP bevestigd dat zijn team de motoren wil leveren aan het team van Red Bull. Het Oostenrijkse team finishte afgelopen weekend teleurstellend tiende en twaalfde in een toch al moeilijk seizoen.

"Ik heb veel respect voor Red Bull," vertelde Marchionne. "Ze hebben enorm veel voor de sport gedaan, ze hebben het kampioenschap meerdere jaren gewonnen. Ik denk dat ze hun weg terug naar de top weer zullen vinden en als we ze kunnen helpen om daar te komen, zouden we dat graag willen doen."

Red Bulls band met hun huidige motorleverancier heeft afgelopen seizoen flinke deuken opgelopen. Helmut Marko sneerde voor het weekend nog richting de leverancier dat ze sneller zouden zijn met een B-versie van een Ferrari-motor dan met hun huidige Renault. Ze missen niet enkel de kracht die de Mercedes-bron wel heeft, maar de Renault-motoren zijn enorm onbetrouwbaar gebleken. 

Toch lijkt het erop dat Red Bull er niet helemaal open voor staat om klant van Ferrari te worden, waarbij het standpunt van McLaren overgenomen wordt. Toen McLaren de Mercedes inruilde, verklaarde Ron Dennis dat 'geen team gaat in de toekomst een kampioenschap winnen tenzij ze de meeste aanspraak maken op het werk van een leverancier'.

"Het is erg aardig van Sergio, maar we hebben een contract met Renault voor volgend jaar," vertelde Christian Horner, gevraagd naar het aanbod van Ferrari. "Ik weet zeker dat hij het erg graag zou doen. Red Bull is acht jaar een klant van Ferrari geweest, dus er is een lange geschiedenis van elkaars manier van handelen."

Red Bulls beste kansen lijken dus van Renault te komen, hopend dat ze zich verbeteren voor het komend seizoen. Renault heeft echter zelf aangegeven dat ze overwegen de sport aan het einde van het jaar te verlaten, ook al gaan er ook geruchten rond dat ze een team willen overnemen.