Go Ahead Eagles treft Ferencváros achter gesloten deuren in voorronde EL

Go Ahead Eagles treft in de eerste voorronde van de UEFA Europa League het Hongaarse Ferencváros. Dit blijkt uit de loting vandaag op het hoofdkwartier van de UEFA. Go Ahead Eagles plaatste zich voor het tweede continentale toernooi via het Fair Play-klassement. 

De ploeg uit Deventer zal op 2 juli de thuiswedstrijd spelen in Emmen omdat het eigen stadion wordt verbouwd. De return is een week later op 9 juli in Hongarije. Later vanmiddag is de loting van de tweede voorronde.

Nummer drie van de Eredivisie AZ en de winnaar van de play-offs Vitesse zijn al geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Bekerwinnaar FC Groningen is al geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.  

Update 15.30 uur

Mocht Go Ahead zien af te rekenen met Ferencváros, dan treft het Balzan FC uit Malta of FK Zeljeznicar uit Bosnië. Het duel tegen Ferencváros in Hongarije zal achter gesloten deuren gespeeld worden. De Groupama Arena moet door een straf van de UEFA leeg blijven. 

De club had nog een straf open staan. Vorig seizoen tijdens het tweeluik met het Maltese Sliema Wanderers uitten de Hongaarse fans zich racistisch, waardoor de UEFA hun strafte met één duel zonder publiek. Saillant genoeg mogen de Hongaren zelf wél fans meenemen naar Nederland.

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt is blij met de loting van zijn club tegen het Hongaarse Ferencváros. Maandag werden de ploegen door de UEFA aan elkaar gekoppeld voor de eerste voorronde van de Europa League.

"Het is de sterkste tegenstander die we hadden kunnen treffen", geeft Lugt toe. "Maar het is een mooie club met een geweldige historie. Ze zijn van 1899, net een paar jaar ouder dan wij. En hun bijnaam is de Groene Adelaars. Toeval bestaat niet, zou je bijna zeggen."

Hoewel de nummer twee van de Hongaarse competitie op papier sterker is, dicht Lugt zijn team kansen toe. "Hun begroting schijnt 2,5 keer zo groot te zijn, dus normaal winnen zij. Maar dit is een wedstrijd op zich. We zijn zeker niet kansloos."