Roy Donders in rolstoel

Realitysterren Roy en Rian Donders waren onlangs voor een dagje aan een rolstoel gebonden. Ze werkten mee aan het programma Er kan zoveel meer van Omroep Brabant. Daarin worden mensen tijdelijk voorzien van een handicap om te ervaren hoe dat is.

Roy en Rian kregen een rolstoel. Roy kreeg daarnaast een speciaal pak aan waarin hij moeilijk kon bewegen. Rian kreeg een bril op waardoor ze net zo weinig zag als iemand die staar heeft. Daarmee gingen ze een dagje naar de Efteling, met onder anderen de 78-jarige Brabantse Jo. Ze wilden kijken wat een fysiek beperkt persoon allemaal tegenkomt.

"Het pak dat ik aanheb ik heel zwaar, normaal praat ik veel met mijn handen maar dat gaat nu niet. Een sigaretje roken heb ik nog niet gedaan en mijn voeten wegen wel vijftien kilo", vertelt Roy aan RTL Boulevard. Zus Rian vond het moeilijk: "Ik had helemaal geen zin om in een rolstoel te zitten, wilde gewoon met die mensen naar de Efteling gaan. Maar ik begreep wel waar het om ging. Het zet je aan het denken."