Deadmau5 niet blij met parodie-musical

Sommige fans van Deadmau5 dachten dat hun favoriete dj een eigen musical kreeg toen ze de aankondiging van Deadmouse: The Musical tegenkwamen. Het gaat echter om een parodie en de dj zelf wond zich direct op over de verwarring.

Joel Zimmerman, zoals de dj echt heet, liet er geen gras over groeien en liet zijn advocaten een brief sturen naar de makers van de voorstelling. Op Twitter deelde hij de brief waarin hij verzocht de naam Deadmouse niet te gebruiken. De makers reageerden door op de website te benadrukken dat het gaat om een parodie en dat Deadmau5 niet betrokken is bij de voorstelling. Wat de dj betreft afdoende, laat hij op Twitter weten: "Het musicaldebacle is geregeld. Ze hebben zojuist nadrukkelijk vermeld dat het gaat om een parodie."

De Canadese voorstelling gaat over een muis die een house-dj wil worden, maar wordt gediscrimineerd omdat hij een muis is. "Denk aan een mix van Ratatouille en Book of Mormon", staat op de website te lezen. De karakters zijn gebaseerd op beroemde dj's. Behalve Zimmerman (Joel Zimmermouse) worden ook David Guetta (David Goudda) en Avicii (Avicheese) op de hak genomen.