Shin Megami Tensei X Fire Emblem details en gameplay

Shin Megami Tensei X Fire Emblem was gisteren aanwezig op de Treehouse-stream van Nintendo. De game, nog volledig in het Japans, werd maar liefst drie kwartier gespeeld. SMT X FE is een Wii U exclusive die in 2016 moet uitkomen.

De game speelt zich af in een semi-realistische Tokyo. Dat betekent hier dat je door bekende en herkenbare districten zoals Shibuya en Harajaku kunt lopen. Je speelt in deze game als Itsuki, die net als de andere speelbare personages naam wil maken in de Japanse show biz.

Mensen met de wil om op te treden hebben een bepaalde unieke energie, in de stream werd die energie 'performa' genoemd. Demonen uit een andere dimensie willen die performa stelen. De personages vechten hier tegen door samen te werken met Fire Emblem-characters. Itsuki kan bijvoorbeeld de krachten van Chrom lenen, een van de hoofdpersonages in Fire Emblem: Awakening. 

De dungeons en gevechten hebben heel wat weg van de Persona-games. Niet alleen in mechanieken, maar ook hoe het in beeld wordt gebracht en de stijl ervan. Bekijk hoe het precies allemaal werkt in de beelden hieronder.