'Bitchfight' tussen worstelaars op Spelen

Dat het in het worstelen de bedoeling is om elkaar te lijf te gaan mag duidelijk zijn, maar tijdens de Europese Spelen in Baku maakte twee deelnemers het wel erg bont. In de halve finale vrije stijl van de mannen tot 57 kilogram liep het uit de hand tussen de Wit-Rus Uladzislau Andreyeu en de Georgiër Vladimer Khinchegashvili, beiden wereldtoppers in hun categorie.

Direct na het begin van de tweede ronde ging het fout: Khinchegashvili kreeg een tik(je) in het gezicht van Andreyeu en sloeg vervolgens terug. De twee wisselden nog een paar klappen uit met de vlakke hand, waarna Andreyeu er nog een kopstoot bovenop deed. Na enkele seconden haalde de scheidsrechter de twee uit elkaar en werd het gevecht stopgezet.

Na kort beraad werd besloten om beide worstelaars te diskwalificeren. Dat had tot gevolg dat de Duitser Marcel Ewald en de Albaniër Islam Islamaj - in de kwartfinales kansloos uitgeschakeld door de twee gediskwalificeerde sukkels - terug moesten keren naar de mat om plotseling nog een halve finale te vechten. Die werd makkelijk gewonnen door Ewald.

De twee vechtersbazen zijn geen kleintjes in het worstelen. Op het WK van vorig jaar pakte Andreyeu nog brons, terwijl Khinchegashvili pas in de finale verloor en dus, net als op de Olympische Spelen van 2012, met het zilver naar huis ging. Overigens vocht het duo op het WK vorig jaar tegen elkaar in de kwartfinale, toen ging het nog wel goed.

Andreyeu en Khinchegashvili kunnen de handen niet van elkaar afhouden (Bron: YouTube)