Nepnegerin neemt ontslag

Liegebeest Rachel Dolezal is de commotie die rond haar persoontje ontstaan is meer dan zat en heeft –wijselijk- haar functie bij de NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) neergelegd. In een leuke brief zet ze uiteen over het hoe en waarom.

De nepnegerin haalde de internationale pers toen haar ouders op kwamen proppen met jeugdfoto's waaruit duidelijk bleek dat Rachel zo blank is als de top der duinen. Dit staat in schril contrast met wat de dame zelf beweert: ze zou naar eigen zeggen donkere ouders hebben en is Zuid-Afrika als een echte slaaf met een zweepje bewerkt. Ook deed haar (zwarte) adoptiebroer 'dienst' als haar zoon en liet ze het andere (eveneens zwarte) adoptiebroertje weten dat die haar verhaal niet mocht onderuit halen, want anders…

Haar natuurlijke ouders had ze al eerder een schop gegeven, want blank zijn is niet zielig natuurlijk en het ergste is dat je dan niet tot een onderdrukte minderheid behoort. Voor het gemak had ze een zwarte meneer maar als haar vader aangewezen. Mevrouw zelf was overigens niet bepaald vies van onvervalst racisme.

Het hele verhaal is eerder op FOK! geweest. Het uitstekende artikel van Elfletterig is hier te vinden.

In de brief, die mevrouw geheel in stijl eventjes online heeft gepubliceerd (dit natuurlijk ter meerdere glorie van haar eigen persoontje) wijst Rachel de organisatie op alle geweldige dingen die gebeurd zijn onder haar vakkundige leiding. In de –behoorlijk zelfbevlekkende- tekst is geen woord te vinden over haar verzonnen verleden en het bedrog dat zij gepleegd heeft. Wel worden anderen beschuldigd van het trekken van conclusies en rare meningen, zonder dat ze het hele verhaal kennen. Dat ze de pijp aan Maarten geeft heeft vooral te maken met een proces van continuïteit. Schijnbaar werd het tijd voor een andere pausin. Zelf blijft ze dapper de strijd aangaan tegen racisme en allerlei onrechtvaardigheden.

Update

Eerdergenoemde Elfletterig is zeer goed ingelezen in de zaak en vond nog wat sappige details rondom de kwestie.

Zo is een collega van Rachel, Kitara Johnson, een petitie gestart om ervoor te zorgen dat haar zo snel mogelijk de weg naar de deur gewezen zou worden. Zoals Kitara het zelf stelt: " 'Het gaat niet om ras, maar om integriteit. Als leider moet je integer zijn. Bij haar schort het duidelijk aan integriteit en het ontbreekt ook aan geloofwaardigheid."

Het gemeentebestuur van Spokane is ook niet echt blij met de situatie en is een onderzoek gestart of Dolezal heeft gelogen over haar identiteit toen ze werd aangesteld als lid van een toezichtcommissie op de politie. Dezelfde hermandad had meerdere onderzoeken lopen naar klachten over discriminatie, die door Dolezal waren ingediend. Deze onderzoeken zijn voorlopig in de ijskast gelegd.

Wij wensen haar en haar zorgvuldig gecultiveerde krulhaar heel veel succes.

houten doosdoos