Uitslag Moto3 Grand Prix van Catalonië

Moto3-coureur Danny Kent heeft op het Circuit de Barcelona-Catalunya de Grand Prix van Catalonië gewonnen. De Brit was in een voor de Moto3 typerende hectische slotfase de sterkste en boekte zo zijn vierde overwinning van 2015.

Miguel Oliveira kende vanaf plek vijf de beste start en nam de leiding over, voor Jorge Navarro, Efren Vazquez, polesitter Enea Bastianini en Kent. Dat vijftal vormde al snel een kopgroep, aangevuld met onder meer Brad Binder, Niccolo Antonelli en Hiroki Ono. De Japanner Ono viel daar na enkele ronden letterlijk weg, waarna langzaam maar zeker coureurs af moesten haken.

Met twee ronden te gaan was duidelijk dat het gevecht om de zege ging tussen de zes overgebleven rijders: Oliveira, Bastianini, Vazquez, Kent, Antonelli en Navarro. Zoals gewoonlijk in de Moto3 werd er in de slotronde weer volop van positie gewisseld, met uiteindelijk als gevolg dat Kent en Bastianini samen het laatste rechte stuk op draaiden. Kent bleef de Italiaan voor, terwijl Vazquez de rest achter zich hield en derde werd.