Japan als eerste naar laatste 16 op WK, monsterscore Zwitserland

De Japanse voetbalsters hebben vrijdagavond (plaatselijke tijd) als eerste de achtste finales van het WK in Canada bereikt. Ze wonnen ook hun tweede groepswedstrijd. In Vancouver werd Kameroen met 2-1 verslagen.

In dezelfde poule boekte Zwitserland een monsterzege tegen Ecuador. De Zwitserse voetbalsters haalden uit met 10-1 na een 2-0 ruststand. Aanvalster Fabienne Humm vierde een hattrick binnen vijf minuten, kort na rust. Ook Ramona Bachmann scoorde drie keer. Ecuador mikte twee keer in eigen doel.

Zwitserland en Kameroen vechten dinsdag in een onderling duel uit wie zich rechtstreeks plaatst bij de laatste zestien. Japan speelt dan tegen het zwakke Ecuador.

De vernedering van Ecuador door de Zwitserse dames, die in de tweede helft helemaal los gingen (Bron: YouTube)