Hearthstone krijgt nieuwe spelmodus in vorm van Tavern Brawl

Hearthstone krijgt een nieuwe speelmodus, Tavern Brawl. Na een paar teasers heeft Blizzard dit vandaag bekendgemaakt. In de nieuwe speelmodus speel je nog altijd 1 tegen 1, maar dan onder unieke spelregels die enkel in deze modus te vinden zijn.

Voorbeelden hiervan zijn preset decks of het versterken van een specifieke soort minions. De regels veranderen elke week. De nieuwe modus is gratis te spelen en moet halverwege juni beschikbaar komen, al vrij snel dus. Tijdens de eerste paar weken na lancering van Tavern Brawl kun je elke week een gratis classic card pack verdienen.

Via twitter zijn ook een paar extra feiten bekendgemaakt. Zo kun je de daily quests voltooien in Tavern Brawl, krijg je nog altijd tien goud na drie overwinningen en worden het aantal overwinningen dat je boekt bijgehouden. 

In de patch die Tavern Brawl toevoegen worden ook extra opties toegevoegd. Zo is het mogelijk om elk deck een eigen card back te geven, waardoor je niet steeds hoeft te wisselen. Ook kun je per deck aangeven met welke hero je dit deck wilt spelen. Dit is handig, aangezien er binnenkort alternatieve heroes beschikbaar komen, waarvan Blizzard er vandaag weer twee teaset: die van de Hunter en Mage.

Hearthstone: Heroes of Warcraft is beschikbaar op pc, android en iOS.

Hearthstone Tavern Brawl

Hearthstone Card Backs

Hearthstone Hunter Alternatief

Hearthstone Mage Alternatief