McClaren naar Newcastle United

Newcastle United heeft een nieuwe trainer: Steve McClaren. De club, waar onder meer Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong onder contract staan, maakte het nieuws vandaag wereldkundig. De oud-trainer van FC Twente tekent een contract voor drie jaar en heeft een optie voor nog eens vijf seizoenen.

"Het is een voorrecht om coach te zijn van Newcastle United", aldus McClaren in een eerste reactie. "Dit is een grote club met een enorme geschiedenis. St. James Park is als een kathedraal op een zaterdagavond. Dit is een symbool voor de stad. Ik weet hoe belangrijk Newcastle United is voor de stad en de regio."

McClaren is de opvolger van John Carver. Hij fungeerde in de tweede seizoenshelft als tussenpaus, omdat Alan Pardew tussentijds naar Crystal Palace vertrok. Onder leiding van Carver zakten The Magpies ver weg, maar verzekerden zich op de allerlaatste speeldag van handhaving.

"Deze club heeft veel te lang moeten wachten op het winnen van een prijs. Dat is dan ook één van mijn doelstellingen als manager. Ik heb in mijn carrière prijzen gewonnen en dat ga ik ook hier voor zorgen", liet McClaren strijdlustig weten. Eind vorige maand werd de trainer ontslagen bij Derby County, nadat hij zich niet wist te plaatsen voor playoffs om promotie naar de Premier League.