Daredevil krijgt hulp van the Punisher

De Marvel/Netflix-serie Daredevil is druk bezig met het realiseren van een tweede seizoen, nadat afgelopen april de eerste dertien afleveringen erg positief werden ontvangen. En een nieuw seizoen betekent nieuwe castleden. Deze week werd bekend dat The Punisher naar Hell's Kitchen komt.

The Punisher, oftwel Frank Castle, een ex-militair die eigenhandig en op moordlustige wijze een strijd voert tegen de mafia, was eerder te zien in drie live-action films en een aantal geanimeerde avonturen. In Daredevil zal hij worden gespeeld door Jon Bernthal, die wellicht het beste bekend is als Shane uit The Walking Dead.

"Jon Bernthal brengt een ongeëvenaarde intensiteit mee met elke rol die hij speelt, met een mix van kracht, motivatie en kwetsbaarheid waar het publiek zich mee kan identificeren," licht Jeph Loeb, tv-baas bij Marvel, de casting van Bernthal toe. "Castle's aanwezigheid brengt dramatische veranderingen naar de wereld van Matt Murdock en niets zal meer hetzelfde zijn."

Marvel houdt het nog even onduidelijk of Castle en Murdock het tegen elkaar opnemen of juist aan dezelfde kant staan, al wekt het logo voor seizoen twee, waarin een aantal kogelgaten te zien is, de indruk dat er wel een strijd gevoerd gaat worden. In de comics zijn de twee nooit echt vrienden of vijanden geweest.

Daredevil 2 wordt verwacht in april 2016.

Daredevil 2 logo