Rosmalen verliest publiekstrekker Hewitt

Het tennistoernooi in Rosmalen gaat verder zonder de Australische publiekstrekker Lleyton Hewitt. De 34-jarige tennisser die bezig is aan zijn afscheidstoernee verloor dinsdag in de eerste ronde van de Fransman Nicolas Mahut: 6-3 en 6-4.

De voormalige nummer één van de wereld is afgedaald naar een plek buiten de top honderd van de mondiale ranglijst en wilde zich juist richten op het grasseizoen. Hij is van plan om na de Australian Open begin 2016 een punt achter zijn loopbaan te zetten.

De Spaanse tennisser Fernando Verdasco is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rosmalen de tegenstander van Robin Haase. Verdasco, de nummer 42 van de wereldranglijst, versloeg dinsdag landgenoot Daniel Gimeno-Traver met 7-6 (3), 6-7 (6) en 6-2.

Haase bereikte maandag de tweede ronde van het grastoernooi door een overwinning op de Sloveen Blaz Kavcic. De geboren Hagenaar en Verdasco stonden in hun loopbaan drie keer eerder tegenover elkaar. De balans van die ontmoetingen is in het voordeel van Haase: hij won twee duels, zijn Spaanse concurrent één.