Als eerste geplaatste Bouchard uitgeschakeld in Rosmalen

De als eerste geplaatste tennisster Eugenie Bouchard is dinsdag op het WTA-toernooi in Rosmalen in de eerste ronde uitgeschakeld. De Canadese nummer elf van de wereld verloor in drie sets van de veel lager geklasseerde Yaroslava Shvedova uit Kazachstan: 6-4, 1-6 en 6-4.

Ook op Roland Garros vloog Bouchard, toen nog zesde op de wereldranglijst, er na één partij uit. De tennisster besloot daarop een wildcard voor Rosmalen aan te vragen, waar ze prompt bovenaan de plaatsingslijst kwam te staan. Nederlandse publiekstrekkers zijn er in Rosmalen bij de vrouwen nog wel: Michaëlla Krajicek haalde maandag de tweede ronde, en later op dinsdag speelt Kiki Bertens haar partij in de eerste ronde.

Tennisster Alison van Uytvanck heeft dinsdag op de Topshelf Open in Rosmalen de tweede ronde bereikt. De Belgische, die vorige week nog de kwartfinales van Roland Garros bereikte, rekende in twee sets af met Evgenia Rodina uit Rusland: 7-5 en 6-3. In de volgende ronde staat Van Uytvanck, die na haar kwartfinaleplek in Parijs steeg naar de 46e plaats op de wereldranglijst, tegenover de Amerikaanse Jessica Pegula of de Zwitserse Belinda Bencic.