Lichamen slachtoffers Germanwings terug naar huis

De eerste lichamen van de slachtoffers van de ramp met het Germanwings-toestel worden dinsdag van Frankrijk naar Duitsland gebracht. Het is elf weken geleden dat het toestel neerstortte en alle honderdvijftig inzittenden om het leven kwamen.

De verwachting is dat dinsdag 44 kisten van Marseille naar Düsseldorf worden gebracht. De moedermaatschappij van Germanwings, Lufthansa, heeft een toestel gecharterd om de kisten naar Duitsland te brengen. De overige lichamen worden voor het einde van de maand gerepatrieerd. Elmar Giemulla, advocaat van de nabestaanden van 34 slachtoffers, zei dat veel mensen 'nog niet willen beseffen dat hun kinderen dood zijn'. "Het zal hard zijn als ze morgen de kisten zien, maar het is noodzakelijk, omdat ze het moeten afsluiten."

Onderzoekers gaan er vanuit dat copiloot Andreas Lubitz met opzet de A320 heeft laten neerstorten in de Franse Alpen. Het openbaar ministerie in Marseille, dat de crash onderzoekt, zei dat er donderdag een voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden met de nabestaanden. De verwachting is dat er ongeveer driehonderd tot vierhonderd mensen op af zullen komen. De bijeenkomst heeft plaats achter gesloten deuren.