Scouts verbazen zich in Toulon over houding El Ghazi

Anwar El Ghazi geeft bepaald geen goede indruk gemaakt op buitenlandse scouts tijdens het toernooi in Toulon. Dat zegt Piet de Visser. De Chelsea-scout was aanwezig in Toulon, waar Jong Oranje niet door de poulefase kwam. El Ghazi scoorder er één keer in vijf duels. "Die jongen kijkt tegen Cristiano Ronaldo op, maar Ronaldo speelde hier de pannen van het dak en verdiende mede daardoor een transfer naar Manchester United."

"Terwijl El Ghazi zelf weinig liet zien, boos werd als de trainer hem wisselde en tijdens het toernooi alweer terug ging naar Nederland", vertelt De Visser in de Volkskrant. "Ik was heus niet de enige die dat opmerkte."

En niet alleen El Ghazi, die dit seizoen bij Ajax negen keer scoorde in de Eredivisie, maakte op de scouts niet echt een onvergetelijke indruk. "Buitenlandse scouts vroegen aan mij: wat is dit nou? Nederland straalde niets uit, geen passie. Het leek alsof ze blij waren om weer naar huis te gaan."

Jong Oranje begon het toernooi nog goed met een 3-2 zege op Costa Rica. El Ghazi opende de score al na drie minuten. Na een nederlaag tegen de Verenigde Staten (3-1) en een 5-1 zege op Qatar ging het in de laatste poulewedstrijd mis tegen Frankrijk (4-0), dat het toernooi uiteindelijk won.