Constantine definitief ten einde

De tv-serie Constantine is definitief afgelopen. Dat maakte showrunner Daniel Cerone dit weekend bekend via Twitter. De show, die in mei door NBC werd geannuleerd, heeft geen nieuwe tv-zender kunnen vinden.

"De contracten van de cast en schrijvers van Constantine worden beëindigd. De studio heeft geprobeerd een nieuw thuis voor de show te vinden, waar we eeuwig dankbaar voor zijn, maar het leverde niets op," aldus Cerone. Hij vervolgt met een ode aan de schrijvers van de serie, die de Hellblazer-comics hebben vertaald naar het kleine scherm en daarmee een publiek wisten te bereiken.

Constantine startte afgelopen herfst als één van de nieuwe DC Comics-verfilmingen op televisie, maar kwam al vroeg in zwaar weer: tv-zender NBC besloot de standaardbestelling van 13 afleveringen niet te verlengen naar een volledig seizoen en maanden na die dertiende aflevering werd de knoop over het tweede seizoen ook doorgehakt. De andere drie nieuwe series, Gotham, The Flash en iZombie, kregen allen wel een tweede seizoen. Ze worden bovendien vergezeld van de nieuwe DC-series Supergirl en Lucifer.

Constantine: Matt Ryan
Matt Ryan als John Constantine