Ariana Grande post emotionele brief

Ariana Grande (21) is het zat om continu als 'de ex van Big Sean' aangeduid te worden en plaatste daarom een lange brief op social media. "Ik ben van niemand eigendom, behalve van mijzelf."

De zangeres zegt daarin dat ze dit opgeplakte label haat. "Ik ben er ziek van om in een wereld te leven waarin vrouwen benoemd worden als 'het verleden, heden of toekomst van iemands bezit'." De laatste acht jaar heeft ze het idee gekregen dat ze een man aan haar zijde moest hebben, anders was ze maar 'een loser'. "Nu ik enkele maanden single ben realiseer ik me dat dit niet het geval is."

Ze vervolgt: "Ik heb mij nog nooit zo aanwezig, fijn en tevreden gevoeld. Ik heb zelden zo hard gelachen of meer lol en plezier gehad in mijn leven." Wel is ze van mening dat de maatschappij er een dubbele seksuele standaard op nahoudt. "Als een vrouw veel seks heeft is ze een 'slet'. Als een man dat heeft is hij een 'hengst'. Een 'baas'. Een 'koning'."

Grande is het zat. "Als een vrouw publiekelijk over seks praat moet ze zich schamen. Maar als een man in raps open en bloot vrouwen 'teeven' en 'hoeren' mag noemen wordt hij feestelijk onthaald. Als een vrouw met een vriend wordt gezien die een penis heeft, denkt iedereen meteen aan een romance of aan seks. Terwijl, als een man met een vrouw wordt gespot, zijn status meteen omhoog gaat."

De relatie van de Amerikaanse met Big Sean liep in april op de klippen. Het gerucht gaat dat zij er klaar mee was toen de rapper in een nummer de vagina van Ariana benoemde als 'eentje van een miljard dollar'.