Duel tussen Djokovic en Murray gestaakt

Het tennisduel in de halve finale van Roland Garros tussen Novak Djokovic en Andy Murray is vrijdagavond in Parijs in de vierde set gestaakt. Door invallende duisternis en een naderende storm vond de organisatie het niet raadzaam de wedstrijd uit te spelen. Het volgepakte stadion werd na de aankondiging snel ontruimd.

Djokovic leidt met 2-1 in sets. De stand in de vierde set is 3-3. Het topduel zal zaterdag worden hervat, voor het begin de vrouwenfinale tussen Serena Williams en Lucie Safarova.

Het leek er lange tijd op dat de partij ruimschoots op tijd klaar zou zijn. Djokovic, die nog nooit van Murray op gravel heeft verloren, ging prima van start en leidde na nog geen anderhalf uur al met 2-0 (twee keer 6-3). In de derde set kwam de als derde plaatste Schot eindelijk op gang. Bij een stand van 5-5 dwong hij zijn eerste breekpunten af. De 28-jarige Brit sloeg meteen toe en kwam met 7-5 eindelijk goed in de wedstrijd.

De zichtbaar geïrriteerde Djokovic, die dacht in drie sets klaar te kunnen zijn, koos even voor een korte pauze in de catacomben en keerde getergd terug. Het duel ging daarna alle kanten op. Djokovic leverde zijn service in (1-2) waarna hij meteen terugbrak (2-2). Van zijn overwicht was, mede door de steeds grotere weerstand van Murray, niet veel meer over. Zaterdag mag de nummeréén van de wereld alsnog proberen om zich voor de derde keer te plaatsen voor de finale van Roland Garros, het enige grandslamtoernooi dat hij nog nooit won.

De winnaar van het afgebroken duel speelt zondag in de eindstrijd tegen de Zwitser Stan Wawrinka, die in vier sets afrekende met de Franse publiekslieveling Jo-Wilfried Tsonga.