PSV richt zich eerst op verdediging

PSV zet FC Porto voorlopig in de wachtkamer wat betreft Diego Reyes, die is aangeboden door de Portugese topclub. De Eindhovenaren richten zich op de huidige defensie.

Door het kampioenschap en de daarmee gepaarde individuele succesverhalen dreigt er een leegloop bij PSV. Memphis Depay is reeds naar Manchester United vertrokken, terwijl Georginio Wijnaldum en Jetro Willems ook al hebben aangegeven dat ze een stap hogerop willen.

PSV hoopt zich voor komend seizoen in ieder geval te verzekeren van de diensten van Karim Rekik. De verdediger wordt gehuurd van Manchester City, waar hij nog een contract tot medio 2016 heeft. PSV overweegt hem definitief in te lijven.

"Het doel is het in stand houden van de verdediging", verklaart technisch manager Marcel Brands aan Voetbal International. "Daarom heeft het vastleggen van Rekik prioriteit. Als dat niet lukt, gaan we verder kijken."

PSV heeft al een schaduwlijst met eventuele defensieve versterkingen klaarliggen. Daar zou onder meer Reyes op staan, maar ook oud-AZ'er Héctor Moreno. Laatstgenoemde speelt zijn wedstrijden tegenwoordig in het shirt van het Spaanse Espanyol.

PSV wil graag Karim Rekiki behouden (Bron: YouTube/Omroep Brabant)