Schokkend: Politie USA schiet ongewapende man dood

Op 11 augustus vorig jaar werd de 20-jarige Dillon Taylor door een Amerikaanse politieagent doodgeschoten op een parkeerplaats in Salt Lake City, Utah.

De agenten waren ter plaatse nadat ze waren gealarmeerd door bezorgde mensen in de buurt dat er iemand met een vuurwapen rond liep. De openbaar aanklager seponeerde de zaak en noemde de schietpartij 'geoorloofd', niet omdat er sprake was van daadwerkelijk gevaar voor de agent, maar omdat deze mógelijk in gevaar had kunnen zijn.

Uit de nu vrijgegeven beelden blijkt dat de politie de jongen sommeert zijn handen te tonen, omdat hij deze in zijn broekriem heeft. De jongen weigert in eerste instantie en na het maken van een onverwachte beweging schiet de agent, verzoekt de dispatcher om hulp en handboeit de jongen. De jongen blijkt ongewapend en was bezig met zijn mp3-speler.

Nu de beelden van de body-cam van de agent zijn vrijgegeven barst de discussie weer los over de schuldvraag. Had de agent gelijk dat hij probeerde zichzelf tegen een mogelijke dreiging te beschermen, of had hij een waarschuwingsschot moeten lossen?

De volledige video is hieronder te zien en kan als schokkend worden ervaren.

Update

Tijdens een persconferentie wordt duidelijk uitgelegd hoe en waarom de agent zijn wapen trok. De video daarvan, met een frame-by-frame uitleg, hieronder: