Maaskant blijft toch trainer bij NAC

Robert Maaskant blijft toch aan als trainer van NAC Breda. De coach bood zondag na de degradatie uit de eredivisie zijn ontslag aan, maar kwam daar later op terug. Maaskant is akkoord gegaan met een salarisverlaging en heeft voor één seizoen getekend. Beide partijen willen langer met elkaar door als NAC direct weer promoveert.

"Wat ik zondag na de wedstrijd al in mijn emoties verwoordde, blijft staan: ik voel me hoofdverantwoordelijk voor de prestaties en voor de degradatie van NAC", zei Maaskant donderdag op de website van de Brabantse club. "Het doet ontzettend pijn dat de achterban, maar ook het personeel op kantoor, de dupe is geworden van de degradatie. Dit had nooit mogen gebeuren."

Maaskant levert fors in om bij NAC te blijven. In het nieuwe seizoen gaat de geboren Schiedammer ongeveer de helft minder verdienen ten opzichte zijn van huidige verbintenis op Eredivisieniveau. Daarmee komt hij tegemoet aan de nieuwe werkelijkheid van de Parel van het Zuiden. Spelers als Demy de Zeeuw, Guyon Fernandez en Dirk Marcellis passen niet meer binnen het budget van de club en kunnrn vertrekken. Steunpilaar Henrico Drost zal met een lagere aanbieding genoegen moeten nemen.

Maaskant werd woensdag bij zijn huis toegezongen door zo'n honderd supporters, die hem een taart kwamen brengen. De coach was zicht- en hoorbaar aangedaan door die steun.

Robert Maaskant blijft dienst van NAC. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Robert Maaskant blijft dienst van NAC. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)