Oranje blijft zesde op FIFA-ranking, België schrijft historie

Het Nederlands elftal staat op de nieuwste versie van de wereldranglijst nog steeds op de zesde plaats. Dat blijkt uit de ranking die de wereldvoetbalbond FIFA donderdag presenteerde. België is daarop geklommen van de derde naar de tweede plek, de hoogste positie ooit voor de Rode Duivels. Alleen wereldkampioen Duitsland staat nog boven de equipe van bondscoach Marc Wilmots.

België nam de tweede plaats over van Argentinië, dat zakte naar plek drie. Frankrijk is nieuw in de top tien. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps klom van de elfde naar de negende plek, ten koste van Zwitserland.

Het Nederlands elftal kwam afgelopen maand niet in actie. Bondscoach Guus Hiddink en zijn mannen spelen in juni wel twee keer, tegen de Verenigde Staten (vriendschappelijk) en Letland (EK-kwalificatie). De tegenstanders voor plaatsing voor het EK van 2016 wisten bijna allemaal terreinwinst te boeken op de ranglijst. Tsjechië (16), IJsland (37), Letland (82) en Kazachstan (133) gingen een of meerdere landen voorbij. Alleen Turkije (57) zakte vijf plaatsen.