Bourdais: "Formule 1 alleen bezig met geld"

Coureur Sébastien Bourdais vindt dat het in de Formule 1 te veel draait om geld. De Fransman kwam in 2008 en 2009 uit voor Toro Rosso voordat hij weer in de IndyCars belandde. Daar is hij naar eigen zeggen beter op zijn plaats.

Bourdais: "Ik geniet weer volop van het racen, na mijn nare ervaringen met de Formule 1. In de IndyCar race ik nu voor een team dat een beetje als de underdog wordt gezien en vecht ik met de jongens van Penske, Andretti en Ganassi. Dat is heerlijk. In de Formule 1 maken ze zich te druk om de verkeerde dingen. Het gaat daar alleen maar om geld en status en niet meer om het racen. In de IndyCar, daarentegen, verdient niemand wat. Het gaat puur om het racen."

De Fransman won afgelopen weekend op het natte beton in Detroit de tweede race van het weekend. "In de regen rijden in Detroit is moeilijker dan rijden over welk Formule 1-circuit dan ook, inclusief de straten van Monaco. In de Formule 1 hebben ze alle circuits kapot gemaakt door alle karakter weg te nemen en er nietszeggende banen van te maken. Ik vind dat pijnlijk om te zien. Monaco is nu niets meer dan een parkeerplaats met een paar bochten."