David Pinto wil voor VNL in parlement

Migratie-expert David Pinto wil voor de nieuwe rechts-liberale partij Voor Nederland (VNL) de Tweede Kamer in. VNL is de beweging van Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren, die eerder uit de PVV stapten.

Volgens Joram van Klaveren wordt Pinto voorzitter van de Raad van Advies en zal hij zich namens VNL verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer. Recent presenteerde de gewezen advocaat Bram Moszkowicz zich als lijsttrekker van de partij. Louis Bontes was het daar niet mee eens en heeft zich inmiddels teruggetrokken uit VNL.

Pinto, die zichzelf omschrijft als migratie-expert en expert op het gebied van inburgering en diversiteit, probeerde eerder Pim Fortuyn op te volgen als lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Ook was hij al verbonden aan de PvdA, VVD en D66 en stond hij op de kandidatenlijst van de lokale partij Amsterdam leeft!

De verwachting was dat Pinto mogelijk voor de PVV actief zou worden. Zo was hij vorige week samen met Geert Wilders gastspreker bij een boekpresentatie van PVV-politicus Martin Bosma. 'De PVV wilde me ook graag op de lijst bij de volgende verkiezingen, maar uiteindelijk kan ik me meer vinden in VNL', zegt Pinto tegen de Volkskrant. Eerder stapten de oud-PVV'ers Laurence Stassen en Johan Driessen al over naar VNL.