Activision kondigt Skylanders SuperChargers aan

Activision heeft Skylanders SuperChargers aangekondigd. In dit nieuwe deel worden er auto's, boten en vliegtuigen toegevoegd waarmee je kunt spelen. Uiteraard moet je deze op de ouderwetse manier via fysieke figuurtjes uit de game inscannen.

De game wordt ontwikkeld door Vicarious Visions. De Portal Masters zijn in staat om de voertuigen te besturen, al wordt gegarandeerd dat de avonturen ook op de voet te doen zijn. Het verhaal draait om Kaos en diens laatste poging om Skylands over te nemen. Hiervoor gebruikt hij het  “Doomstation of Ultimate Doomstruction”, een gevaarlijk wapen dat de lucht opeet. Aan jou de taak om Kaos tegen te houden. De game belooft variërende gameplay, met strijd, puzzels en minigames. 

Nieuw in de game zijn de SuperChargers. Dit zijn nieuwe helden met nieuwe moves, aanvallen en wapens. Deze zijn te combineren met de voertuigen in de game, waarbij sommige een 'match' vormen, waardoor de prestaties van het voertuig en de SuperCharger verbeteren. 

"We hebben het toys-to-life genre ontworpen,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing, “en we voeren het nog steeds aan doordat we continu met opzienbarende innovaties komen. Zo blijft de magie van de game met iedere nieuwe uitgave onverminderd aanwezig. Eerst brachten we actiefiguurtjes tot leven en nu met Skylanders SuperChargers komen voertuigen tot leven. We vinden het geweldig om deze games te kunnen maken. Het houdt ons jong, want om het goed te doen moet je continu het kind in jezelf blijven aanspreken. Alle kinderen hebben gefantaseerd over epische voertuigen met verbluffende mogelijkheden en van daaruit zijn ze gaan dromen over de avonturen die ze met die voertuigen konden beleven. In Skylanders SuperChargers worden die dromen werkelijkheid.

Voor de verzamelaar is er goed nieuws: alle Skylanders die tot nu toe zijn verschenen, zijn ook in dit nieuwe deel te gebruiken. Wel moet je een nieuwe portaal aanschaffen, die in het starter pack is inbegrepen. De game verschijnt 25 september voor vrijwel alle platforms.