'Fit For Free moet ex-klanten terugbetalen'

Fit For Free moet het geld dat de sportschool na beëindiging van het abonnement bleef innen, terugbetalen aan alle gedupeerden. Dat vindt de Consumentenbond na een uitspraak van de kantonrechter. Zo niet, dan overweegt de bond juridische schappen.

Sporters die een abonnement bij Fit For Free afsloten werden tot januari 2015 automatisch abonnee van een kortingsprogramma. Dit was gekoppeld aan de ledenpas. Fit For Free vindt dat klanten die hun sportschoolabonnement opzegden daarnaast ook het kortingsprogramma moesten opzeggen. Wie dat niet deed, bleef 2,95 per maand betalen.

Een ex-abonneehouder spande een rechtszaak aan is door de kantonrechter in het gelijk gesteld. Volgens de rechter heeft de fitnessketen ten onrechte de kosten van het kortingsprogramma geïnd. Fit For Free moet het geld inclusief incassokosten terugbetalen aan de de eiser.

De Consumentenbond vindt nu dat Fit For Free niet alleen die ex-klant moet terugbetalen, maar ook de honderden oud-abonnees die zich met klachten bij de bond hebben gemeld. Doet Fit For Free dat niet, dan neemt de Consumentenbond juridische stappen.