Ferdinand zet punt achter loopbaan

Rio Ferdinand heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten. De 36-jarige verdediger maakte zaterdag bekend na achttien jaar te stoppen als profvoetballer.

Rio Ferdinand won met Manchester United zes keer de Premier League en veroverde onder andere de Champions League, de FA Cup en de League Cup. Na een teleurstellend seizoen bij Queens Park Rangers heeft de oud-international besloten om zijn voetbalschoenen op te bergen.

"Na achttien jaar als profvoetballer voelt het nu als het juiste moment om te stoppen met voetbal", vertelt de Engelsman tegenover BT Sport. "Als twaalfjarig jongetje had ik nooit durven dromen dat ik ooit voor West Ham United zou spelen, aanvoerder zou worden van Leeds United en de Champions League zou veroveren met Manchester United."

"Ik zal met trots onthouden dat ik 81 keer in het shirt van Engeland heb mogen spelen. Het zijn herinneringen die ik mijn hele leven niet zal vergeten. In dertien jaar tijd bij Manchester United heb ik veel bekers gewonnen. Hierdoor heb ik alle doelen kunnen behalen die mogelijk zijn in het clubvoetbal."

Ferdinand kende zijn glorietijden bij Manchester United onder leiding van Sir Alex Ferguson. "Ik had dit nooit kunnen bereiken zonder Sir Alex Ferguson. Naar mijn mening zal hij altijd deze beste trainer blijven in de geschiedenis van het Britse voetbal. Hij heeft mij niet alleen als voetballer ontwikkeld, maar ook als mens", aldus Ferdinand.

Rio Ferdinand hier in dienst bij QPR. (PRO SHOTS/Action Images)
Rio Ferdinand hier in dienst bij QPR. (PRO SHOTS/Action Images)