Centralisatieplannen judobond gaan definitief door

Het topjudo in Nederland wordt vanaf het najaar 2016 gecentraliseerd op één locatie. Dat is de uitkomst van de bondsraadvergadering die zaterdag plaats had in Nieuwegein. De afgevaardigden stemden in met het principebesluit dat het bondsbestuur in april heeft genomen. Met het besluit komt een einde aan een intensief traject dat ruim anderhalf jaar heeft geduurd.

"Door het topjudo op één locatie te centraliseren wordt in de toekomst het leven als topsporter op efficiënte wijze gecombineerd met wonen, studeren en/of werken", aldus de uitleg van de judobond. Over de exacte locatie zal het bondsbestuur in juni een besluit nemen. Judoka's en trainers zaten niet te springen op de centralisatie. Kim Polling en Cor van der Geest hebben de plannen vorig jaar nog bekritiseerd. Het gedoe kostte destijds technisch directeur Ben Sonnemans de kop. Ondanks alle gebeurtenissen gaan de plannen toch door. 

Tijdens de vergadering vandaag is ook oud-judoka Deborah Gravenstijn verkozen in het bestuur van de judobond. Zij gaat zich de komende drie jaar bezighouden met de portefuille topsport. In die functie volgt zij Koos Letterie op.