Feyenoord vraagt UEFA om toelichting op straf

Feyenoord wil van de Europese voetbalbond UEFA een toelichting op de straf die de club vrijdag kreeg. De Rotterdammers moeten het eerstvolgende Europese thuisduel zonder publiek spelen en daarnaast twee boetes betalen van samen 100.000 euro. Die straf kreeg Feyenoord voor het wangedrag van de aanhang tijdens de thuiswedstrijd in de Europa League tegen AS Roma op 26 februari.

Het duel zonder publiek en een boete van 50.000 euro kreeg de club voor racistisch gedrag van de fans. Tijdens het bewuste duel kwam een opblaasbanaan op het veld terecht, net toen de donkere speler Gervinho van Roma langsliep. Dat werd door de UEFA als racistisch geïnterpreteerd. Feyenoord heeft dit altijd tegengesproken. De andere boete van 50.000 euro was voor het afsteken van en gooien met vuurwerk.

Feyenoord besluit na bestudering van de toelichting of het beroep aantekent bij de UEFA. Mochten de Rotterdammers het daarna nog steeds oneens zijn met de straf, dan kunnen ze ook naar het internationaal sporttribunaal CAS stappen.