Sportblog: Max maakt Jos bang & domme drinkpauze keeper

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, deze week op vrijdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Amateurs geven 6-0 voorsprong weg en degraderen
In het KNVB-district Oost streden SDC '12 en Columbia om lijfsbehoud in de tweede klasse. Beide ploegen moesten het tegen elkaar opnemen in de nacompetitie en geen van beiden wilde afzakken naar de derde klasse. SDC '12 stelde in eigen huis lijfsbehoud zeker zo leek het. De club uit Denekamp won namelijk met 6-0. Vol vertrouwen reisde het team af naar Apeldoorn voor de terugwedstrijd zo valt te lezen op NOS.nl.

Nadat Columbia al snel op 3-0 kwam leek er nog weinig aan de hand, maar nadat een overtreding van de SDC-keeper bestraft werd met rood een strafschop begon het toch spannend te worden. Na de benutte pingel maakte Columbia namelijk vlak voor rust ook de 5-0. Met hangen en wurgen hielden de Denekampers stand en zelfs een tweede rode kaart kon ze nu niet meer van het stuk brengen. Tot dat diep in blessuretijd de ploeg uit Apeldoorn alsnog de 6-0 wist binnen te trappen.

In de verlenging verloor SDC wederom een speler met rood en met acht man kon de ploeg uit Overijssel het niet meer bolwerken. Columbia won uiteindelijk met 8-0 en de Denekampers mogen volgend seizoen hun geluk beproeven in de derde klasse.

Max Vestappen jaagt vader Jos de stuipen op het lijf
Voor de kijkers van Sport1 deed Max Verstappen een rondje op het circuit van Monaco in een Renault Clio. Vader Jos ging mee als verslaggever en commentator Olav Mol bediende vanaf de achterbank de camera. Max reed een rondje zoals hij is, uiterlijk kalm maar de auto knalde vol gas over de baan. Zo hard dat Jos het niet breed had. "Het is helemaal niet leuk om mee te rijden", bekende de angstige vader gedurende de rit. "Dit is helemaal niet fijn", vervolgde hij iets later. Het zou ons niet verbazen als vader Verstappen na de rit zijn onderbroek moest vervangen.


Max en Jos op Monaco (Bron: YouTube)

(Sink)hole-in-one
Altijd al een hole-in-one willen slaan? Op Rock Golf Course in Branson (Missouri) zou dit geen probleem meer moeten zijn. De Amerikaanse golfbaan heeft op dit moment maar liefst vier zinkgaten op de oefenzone en de driving range, waarbij het grootste gat een diameter van 25 meter heeft en tien meter diep is. De baan is gewoon open voor de mensen die een balletje moeten slaan. Liefhebbers van het snelle spel moeten overigens wel snel zijn, want over enkele weken worden de grote gaten weer opgevuld.

Koen Verweij onthult zijn vriendin
Met gevoel voor suspense heeft schaatser Koen Verweij zijn nieuwe vriendin aan Nederland bekend gemaakt. Tenminste, dat onthullen deed hij niet helemaal maar Shownieuws wist de dame te ontmaskeren. Gisteren plaatste Verweij een foto op Instagram waar hij te zien was met zijn nieuwe vlam maar de dame was daarin onherkenbaar:

 

Love her!

Een foto die is geplaatst door Koen Verweij (@koenverweij) op26 Mei 2015 om 1:15 PDT

Hier werd niemand wijzer van, maar gelukkig hebben we Shownieuws nog! De redactie wist na enig speurwerk te ontdekken dat we hier met Charlotte Verhagen te maken hebben. Verhagen is zelf ook sportief, ze is al jaren actief in de paardensportwereld. Voor de volledigheid zullen we ook haar gezicht voor jullie onthullen:

 

Doelman krijgt tegendoelpunt tijdens drinkpauze
In de strijd tegen degradatie kan alles van pas komen, zo ook doelpunten op de meest (on)gelukkige momenten. Tijdens de wedstrijd tussen Liaoning en Chongqing Lifan kreeg de keeper van de laatstgenoemde club op een wel heel domme manier een doelpunt om de oren. Na een overtreding op een speler van Liaoning besloot Chongqing Lifan-doelman Sui Weijie even een slokje uit zijn drikfles te nemen voordat de vrije trap genomen zou worden. Bij Liaoning dachten ze daar heel anders over, ze namen de vrije trap snel en nog voor de keeper het door had lag de bal al in het netje.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1 en Chongqing Lifan staat nu één puntje boven de degradatieplaatsen in China. Volgen lokale media kreeg de doelman een boete van 7400 euro en een schorsing wegens 'concentratieverlies'.


De mislukte drinkpauze (Bron: YouTube)

Zweden wenst voetbalsters een SOA toe
Het was zo mooi bedacht, een slogan om de WK-campagne van het Zweedse nationale damesvoetbalelftal te promoten. De slagzin ging vergezeld van een promotiefilmpje zodat de hype compleet kon worden. Nou, publiciteit is er genoeg mee gehaald, maar niet op een positieve manier. Dit alles startte onder de naam #klappaforsverige. Oftewel applaudisseer voor Zweden. Voor de campagne werd er echter ook een Engelse tekst toegevoegd en die was wat te letterlijk vertaald. Het resultaat was namelijk #clapforsweden, dat klinkt leuk ware het niet dat clap in Engeland ook een SOA betekent. Jullie snappen dus de hilariteit die het opleverde. Inmiddels is de Zweedse voetbalbond drukdoende om de campagne wat aan te passen.

Quotes in 'Ik, Zlatan' verzonnen
De auteur van de biografie over Zlatan Ibrahimovic 'Ik, Zlatan', heeft toegegeven dat veel quotes in het boek verzonnen zijn. "Ik wilde de essentie van de persoon Zlatan vatten", aldus David Lagercrantz, de schrijver van het boek, bij een literair festival in Engeland. "Zlatan schrok zelf ook toen hij het boek de eerste keer las, maar later begreep hij wat ik wilde doen. Nu beschouwt hij het gewoon als zijn eigen verhaal."

Gelukkig is het inmiddels gewoon Zlatans verhaal (PRO SHOTS/Panoramic)
Gelukkig is het inmiddels gewoon Zlatans verhaal (PRO SHOTS/Panoramic)