Bommelding op FIFA-congres Zürich

Op het FIFA-congres in het Zwitserse Zürich is vrijdag sprake geweest van een bommelding. Dat melden lokale media, waaronder de Handelszeitung en SRF. Marco Cortesi van de politie in Zürich heeft het vrij kort na de meldingen bevestigd, evenals de FIFA.

Volgens diverse journalisten werd de congreszaal met spoed ontruimd, terwijl andere journalisten van niks zeggen te weten. Het is nog niet bekend wanneer het congres in het Hallenstadion weer verder kan gaan. Op het moment van schrijven is de lunchpauze nog bezig, die tot 13.30 uur zou duren. Wanneer het congres - waar onder meer beslist wordt over het presidentschap van de FIFA - weer verdergaat kan het hier via een officiële livestream gevolgd worden.

Het congres werd al gekenmerkt door andere zaken dan voetbal. Zo staan er al uren mensen buiten het stadion die demonstreren tegen de erbarmelijke werkomstandigheden voor arbeiders in Qatar, waar in 2022 het WK voetbal gepland staat. Ook werd de openingsspeech van zittend FIFA-president Blatter kort onderbroken door Palestijnse demonstranten.

Palestijnse demonstranten wisten zich het Hallenstadion binnen te werken om de speech van Blatter te onderbreken (Foto: Getty)