Speech Blatter onderbroken door Palestijnse demonstranten

De speech van FIFA-president Sepp Blatter is vrijdagochtend onderbroken door Palestijnse demonstranten. De Zwitser sprak het FIFA-congres toe als opening van de dag waarop onder meer de president van de wereldvoetbalbond gekozen zal gaan worden.

Volgens aanwezige journalisten slaagden Palestijnse demonstraten erin om binnen te dringen en naar Blatter te schreeuwen. De bejaarde president liet vervolgens de beveiliging aanrukken, die de Palestijnen weer uit het Hallenstadion in Zürich verwijderden. "Onze excuses voor deze onderbreking. Dit was een vervelende situatie, waardoor in de beveiliging geroepen heb om de boel op te lossen", aldus de Zwitser. 

Een van de agendapunten tijdens het FIFA-congres, naast het kiezen van de president, is een oproep van de Palestijnse voetbalbond om de bond van Israël uit de FIFA te zetten. Volgens de Palestijnen zou de Israëlische overheid continu de regels breken omtrent de inmenging in de sportwereld. Zo worden er regelmatig restricties opgelegd op het bouwen van sportfaciliteiten in door Israël bezet gebied en is het hoofdkwartier van de Palestijnse voetbalbond naar verluidt zelfs aangevallen door Israëlische troepen.