100 keer (over)(over)grootouders

Leo en Ruth Zanger, een ouder echtpaar uit Illinois, zijn de trotse overgrootouders van Jaxton Zanger, die op 8 april werd geboren. Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar als je hun kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen telt, is Jaxton nummer 100.

Leo en Ruth zijn 59 jaar getrouwd en wonen in Quincy, Illinois. Ze hebben tussen 1956 en 1984 twaalf kinderen gekregen. Die kinderen hebben op hun beurt ook weer hun best gedaan om nageslacht te produceren. Leo en Ruth hebben 53 kleinkinderen, 46 achterkleinkinderen (inclusief de jongste spruit) en ook één achter-achterkleinkind.

Ze zijn natuurlijk dolblij en apetrots op alle nakomelingen, maar het stelt de familie ook wel voor wat logistieke problemen. Een familiefeest of -bijeenkomst? Dat kan alleen als je een kerkgebouw afhuurt. En dat gebeurt regelmatig, want de Zangers zijn een hechte familie. Er is altijd wel een excuus om elkaar op te zoeken. 

Trouw je als buitenstaander met iemand uit de Zanger-famile, dan duurt het even voordat je iedereen kent en alle namen kunt onthouden. Donna, een dochter van Leo en Ruth, houdt gelukkig alle gegevens, zoals geboortes, verjaardagen, huwelijken, jubilea en telefoonnummers, nauwkeurig bij. Zij was ook degene die signaleerde dat Jaxton nummer 100 zou zijn voor Leo en Ruth.