Handhaving dichtbij voor NAC Breda

NAC Breda is hard op weg om zich via de nacompetitie te handhaven in de Eredivisie. Op bezoek bij Roda JC gaf een goal van Adnane Tighadouini de doorslag: 0-1.

De wedstrijd tussen Roda JC en NAC begon met een kwartier vertraging. De bussen die de supporters uit Breda vervoerden stonden namelijk in de file. Zij waren op tijd om in de elfde minuut een grote kans gade te slaan. Adnane Tighadouini brak door via de linkerflank en gaf de bal hard voor. Guyon Fernandez kon bij de tweede paal binnentikken, maar de spits miste de bal.

Roda JC liet zich daarna niet onbetuigd en dwong doelman Jelle ten Rouwelaar enkele keren tot ingrijpen. Toch bleef ook NAC gevaarlijk. Zo schoot Mats Seuntjens na een voorzet van Ruben Ligeon op de paal. Na twintig minuten was het dan toch raak. Uit een lage voorzet van Divine Naah rondde Tighadouini af: 0-1.

De ploeg van trainer Robert Maaskant nam de voorsprong mee de rust in en zat op rozen. Na de onderbreking zakte het echter in en drong Roda JC aan. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Ten Rouwelaar capituleerde niet. Ook een poging van Anco Jansen miste het doel. Zijn inzet verdween naast.

De tijd begon te dringen voor de thuisploeg, die in de eindfase vaak te slordig was. Roda JC probeerde het nog wel, maar NAC hield stand en verschafte zichzelf daardoor een riante uitgangspositie voor de return op zondag.

Roda JC Kerkrade speler Ard van Peppen in duel met NAC Breda speler Mats Seuntjens. (PRO SHOTS/Henk Korzelius)