Van Gerwen in Dubai te sterk voor Van Barneveld

De acht beste darters van de wereld zijn naar Dubai gevlogen voor de derde editie van de Dubai Darts Masters. De eerste twee edities werden gewonnen door Michael van Gerwen.

De eerste partij ging tussen Adrian Lewis en Stephen Bunting. De partij ging tot 7-7 gelijk op. Daarna was het Bunting die als eerste een break kon verzilveren en op 9-7 kwam. Op 9-8 kreeg Bunting drie pijlen voor de wedstrijd, maar gooide de beslissende dubbel niet. Lewis strafte het af en won de beslissende leg.

Ook de partij tussen Gary Anderson en James Wade ging zeer gelijk op, het werd 8-8. Via dubbel vijf brak Anderson Wade en gooide daarna 147 uit om de partij te winnen. Phil Taylor had weinig moeite met Peter Wright en de kwartfinale met 10-5.

De laatste partij ging tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Barney kwam in de woestijn goed uit de startblokken en stond bij de eerste pauze 4-1 voor. Van Gerwen herstelde zich direct en halverwege de partij stond het 5-5. Het werd 6-6 en 7-7, waarna Van Gerwen met een 127-finish een break forceerde. Van Barneveld gaf direct antwoord en brak terug met een elfdarter. Mighty Mike wist opnieuw te breaken en hield vervolgens de volgende leg om de partij met 10-8 te beslissen. 

Vrijdag gaat het toernooi verder met de halve finales en finale. Van Gerwen speelt tegen Adrian Lewis en Taylor neemt het op tegen Gary Anderson.