Haase ook in dubbelspel klaar in Parijs

Tennisser Robin Haase is donderdag met zijn Russische dubbelpartner Mikhail Youzhni gestrand in de tweede ronde van Roland Garros. Het duo verloor in Parijs in drie sets van de Moldaviër Radu Albot en de Tsjech Lukas Rosol: 6-1 6-7 (6) en 6-3.

Haase en Youzhni herstelden zich na een slechte eerste set door de tweede set na een tiebreak te winnen, maar konden die stijgende lijn in de derde set niet vasthouden. Albot en Rosol spelen in de derde ronde tegen de winnaar van de partij tussen het als dertiende plaatste duo Marin Draganja (Kroatië)/Henri Kontinen (Finland) en de Braziliaan Andre Sa met de Argentijn Maximo Gonzalez.

In het enkelspel werd Haase in de eerste ronde in drie sets kansloos uitgeschakeld door de als negende geplaatste Kroaat Marin Cilic.

Jean-Julien Rojer is wel door naar de derde ronde van het dubbelspel. De Nederlander was samen met de Roemeen Horia Tecau met 6-4 en 6-0 te sterk voor de Amerikanen Steve Johnson en Sam Querrey.

Later op de dag kwam Rojer ook nog in actie in de eerste ronde van het gemengd dubbel. Samen met de Duitse Anna-Lena Grönfeld was de Nederlander met 6-2 en 6-2 te sterk voor Mona Barthel uit Duitsland en Mandy Minella uit Luxemburg. Ook Michaëlla Krajicek kwam uit in het gemengd dubbel. Samen met de Roemeen Florin Mergea klopte ze de Russin Elena Vesnina en de Nenad Zimonjic met 4-6, 7-6(2) en [10-8].