Bertens ook in dubbelspel uitgeschakeld

Voor Kiki Bertens zit Roland Garros 2015 erop. De Wateringse tennisster verloor woensdag met de Zweedse Johanna Larsson in het dubbelspel ook in de eerste ronde. Het Oekraïense duo Ljoedmila Kitsjenok/Olga Savtsjoek was in twee sets te sterk: 6-4 en 7-6 (5).

Michaëlla Krajicek, die in Parijs samenspeelt met de Tsjechische Barbora Strycova, ging eerder op de dag ten koste van het Franse koppel Julie Coin/Paula Parmentier (7-6 en 6-0) wel door.

In het enkelspel is Simona Halep verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van Roland Garros. De Roemeense nummer twee van de wereld was in een partij van ruim een uur kansloos tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni: 7-5 en 6-1.

Bij Halep ontbrak het vooral aan scherpte. Ze sloeg in de hele partij slechts vijf winners, terwijl Lucic-Baroni op die manier 29 punten scoorde. Saillant detail is dat Lucic-Baroni Halep vorig jaar op de US Open ook al uit het toernooi kegelde. In Parijs haalde Halep vorig jaar de finale, waarin ze verloor van Maria Sharapova.

Lucic-Baroni staat in de derde ronde van het grand slam tegenover de Française Alizé Cornet, de nummer 29 van de plaatsingslijst. Deze won in haar tweede partij met 6-2 en 7-5 van Alexandra Dulgheru uit Roemenië.