Burgemeester Haaksbergen stapt op

Burgemeester Hans Gerritsen van de gemeente Haaksbergen is opgestapt. Dat meldt RTL Nieuws. In de gemeenteraadsvergadering bood hij woensdagavond excuses aan voor de gemaakte fouten rond de vergunningverlening voor de stunt met een monstertruck. De raadsleden bleken echter geen vertrouwen meer in hem te hebben.

Gerritsen (PvdA) bood woensdagavond zijn excuses aan, aan het begin van de raadsvergadering over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het fatale ongeluk in september 2014. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en raakten er 28 gewond.

De OVV heeft scherpe kritiek op de achteloze wijze hoe er met evenementenvergunningen in Haaksbergen werd omgesprongen. 'Die kritiek is hard maar terecht. Ik erken dat', aldus de burgemeester. Hij voelde zich echter niet persoonlijk verantwoordelijk en wilde niet aftreden. Hij liet het aan de raadsleden over om de afweging te maken of ze nog met Gerritsen verder kunnen of willen.

Aangeslagen
De vergadering werd geschorst om de burgemeester de kans te geven om zelf af te treden. Enkele partijen hadden aangekondigd dat ze een motie van wantrouwen zouden indienen als Gerritsen niet zelf opstapte. Na een schorsing erkende de burgemeester dat de gemeenteraad onvoldoende vertrouwen in hem had. 'Vertrouwen van de raad is cruciaal voor een burgemeester', zei de aangeslagen Gerritsen. Aansluitend vertrok hij uit de raadszaal.