Federer in drie sets naar derde ronde

PARIJS Roger Federer heeft op Roland Garros de derde ronde bereikt. De Zwitserse nummer twee van de plaatsingslijst was op het grand slam van Parijs in drie sets te sterk voor de Spanjaard Marcel Granollers: 6-2, 7-6 (1) en 6-3.

Alleen in de tweede set had Federer het even moeilijk tegen de nummer 56 van de wereld. De tennislegende verloor een paar keer zijn opslag, en er moest een tiebreak aan te pas komen voor hij alsnog de setwinst in de wacht sleepte. Even leek het nog een lange partij voor Federer te gaan worden toen Granollers vervolgens Federer in de derde set direct brak, maar de Zwitser herpakte zich en sloeg zich alsnog redelijk eenvoudig een weg naar de overwinning.

Federer strijdt in de derde ronde tegen de winnaar van het duel tussen de Cyprioot Marcos Baghdatis en de Bosniër Damir Dzumhur.

Kei Nishikori heeft op Roland Garros de derde ronde bereikt. De als vijfde geplaatste Japanse tennisser ging lange tijd aardig gelijk op met zijn Braziliaanse tegenstander Thomaz Bellucci, maar zag zijn overwinning desondanks geen moment echt in gevaar komen: 7-5, 6-4 en 6-4.

De verliezend finalist van de US Open van 2014 treft in de derde ronde de Duitser Benjamin Becker. Hij versloeg in de tweede ronde de als 32e geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco (7-6 (5), 0-6, 1-6, 7-5 en 10-8).

Vorig jaar kwam Nishikori op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde. In januari reikte de Japanner op de Australian Open tot de kwartfinale.

Maria Shrapova heeft woensdag op Roland Garros eenvoudig de derde ronde bereikt. De Russische tennisster was in twee sets te sterk voor haar landgenote Vitalia Diatchenko 6-3 en 6-1.

Aan het begin van de eerste set bood Diatchenko, die voor het eerst in vier jaar op het Parijse gravel speelde, nog weerstand. Ze brak Sharapova eenmaal, en kon redelijk bijblijven. Nadat ze haar opslagbeurt verloor in de negende game was het echter gedaan met Diatchenko's weerstand. Sharapova stond haar daarna nog slechts één game toe.

In de derde ronde speelt Sjarapova tegen de Australische Samantha Stosur, die eenvoudig afrekende met Amandine Hesse uit Frankrijk (6-1 en 6-0).