'Omstreden imam naar conferentie Almere'

De omstreden Belgisch-Marokkaanse imam Tarik Chadlioui, ook wel Tarik Ibn Ali genoemd, is dit weekend een van de gastsprekers op een benefietconferentie in Almere-Buiten. Hij is uitgenodigd door de moskee Omar Ibn Al Khattab. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Moslimjongeren Almere, die een flyer van de bijeenkomst hebben geplaatst.

Broeder Tarik ibn Ali is veelbesproken omdat hij wordt gezien als de inspirator van het inmiddels opgedoekte Sharia4Belgium, een radicale moslimorganisatie die oproept tot haat jegens niet-moslims. In een rechtszaak tegen de voormalig voorman van de beweging zei de rechter eerder dit jaar dat Sharia4Belgium zelf geen aanslagen pleegt, maar die wel nastreeft. Tarik Ibn Ali zou ook banden hebben met jihadstrijders in Syrië.

De rondreizende imam duikt overal in Europa op om de weg te plaveien voor nieuwe moskeeën. Bijvoorbeeld in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Noorwegen houdt hij 'geldshows' om de financiering van moskeeën rond te krijgen.