Grafische mods voor Witcher 3

Voor alle duidelijkheid, The Witcher 3: Wild Hunt is een grafisch adembenemend spel. Maar laten we wel wezen, het kan voor de pixel-geilaards altijd beter. CD Projekt RED heeft aangegeven dat de .ini bestanden worden vrijgegeven bij een toekomstige patch om naar hartenlust mee te experimenteren, maar niet iedereen heeft zoveel geduld.

De eerste beelden van The Witcher 3: Wild Huntdie vorig jaar te zien waren, zagen er mooier en realistischer uit dan het uiteindelijke resusltaat. In de loop van de ontwikkeling van het spel moest CD Projekt RED kiezen tussen twee renderingsmethoden. Of ze kozen voor de eerste methode die mooie beelden geeft op bepaalde plekken en op de meeste andere locaties niet, of ze kozen een andere renderingsmethode wat iets minder mooie plaatjes oplevert, maar wel goed beeld overal. CD Projekt RED koos voor de laatste optie. De verschillen kun je in onderstaande vergelijkingsfilmpjes bekijken.

Het feit dat The Witcher 3 ook voor de consoles uitkwam, bleek een voor- en een nadeel te zijn. Het voordeel was een groter budget en het nadeel was dat CD Projekt RED terughoudender moest zijn met de grafische tierlantijntjes.

Op dit moment zijn we precies een week en een halve dag na de lancering en CD Projekt RED heeft patch 1.04 uitgegeven. Er zijn wat grafische verbeteringen en gameplay aanpassingen ingevoerd. De patches komen uiteindelijk ook voor de console-broeders, maar zij moeten nog even geduld hebben.

De mods die nu uit zijn gekomen maken gebruik van SweetFX, een programmaatje waarmee je meer grafische effecten kan toevoegen. De links geven je de instellingen om het gewenste resultaat te krijgen. Het lijkt mij duidelijk dat een stevige pc hiervoor nodig is.

De volgende plaatjes zijn van K-putt. Zijn configuratie is hier te vinden.

K-putt mod

K-putt mod

Powerplay doet zijn naam eer aan en laat 4k-beelden de revue passeren. Geniet van het filmpje en als je het aandurft dan kun je zijn instellingen hier vandaan plukken.