Bastiaan Ragas jaloers op mannen op racefiets

 Bastiaan Ragas beschrijft in zijn nieuwe boek Huisje, Boompje, Buikje op komische en openhartige wijze het leven als veertiger en het ongemakkelijke wat daarbij komt kijken. "Ik breek graag een lans voor mannen die, net als ik, een ouwe zak willen zijn. Die af en toe de kroeg in duikt, iets te dik is en sigaren rookt. Onze vaders 'mochten' oud zijn toen ze 40 werden, nu lijken we allemaal wel permanent in een midlifecrisis", vertelt Bastiaan (43) in het AD.

De echtgenoot van Tooske bekijkt die andere onrustige veertigers met een scheef oog. "Het ziet er niet uit, die mannen op die racefietsjes, maar eigenlijk ben ik jaloers. Zij doen wat aan die dikke buik, ik niet. Dat zou ik wel moeten doen, want ik wil niet een vadsige man zijn met een sigaar in zijn mond. Ik moet er een beetje leuk uitzien voor mijn vrouw. Tooske is van rubber: zo lenig en kan álles eten.''

"Als ik terugkijk op mijn eerste boeken, zie ik dat ik in een roes geleefd heb. Ik vond die periode met kleine kinderen ingewikkeld. Ze zaten dicht op elkaar - drie dochters in vier jaar - en mijn broer Roef was net overleden. Nu ik die periode ben doorgeworsteld, vind ik alles veel leuker."